Campingreglement

Het Skandia Zeepkistenrace Festival, vanaf de camping meemaken is een hele belevenis. Over het algemeen zijn wij zeer te spreken over het gedrag van onze bezoekers. Iedereen heeft goeie zin en wil er een mooi feest van maken. Desondanks zien wij ons wel genoodzaakt om regels op te stellen, waaraan iedere bezoeker zich dient te houden. Denk er daarom ook aan dat onze medewerkers altijd het laatste woord hebben. Dit is de enige manier om het leuk te houden voor iedereen en bovendien willen we volgend jaar graag weer een Skandia Zeepkistenrace Festival en Camping organiseren!

Algemeen
De organisatie is vrij om de programmering en overige zaken voor en tijdens het festival te wijzigen. Het is verstandig om vlak voor vertrek de actuele gegevens op onze site te checken. Tijdens het Skandia Zeepkistenrace Festival dienen alle bezoekers zich te houden aan het festival en campingreglement.

Beveiliging
Tijdens ons festival is er 24 uur per dag beveiliging aanwezig.

Openingstijden camping en festival
De camping en het festival gaan van start op woensdag 24 mei vanaf 12.00 uur. De camping en het festival zijn geopend tot en met vrijdag 26 mei 18.00 uur.

Camera toezicht 
Door middel van camera’s waken we over jouw en onze veiligheid, op diverse plaatsen op het festivalterrein hangen camera’s. Een ieder die ons evenement bezoekt stemt toe in het maken van opnames, welke eveneens voor promo doeleinden gebruikt kunnen worden. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond worden aan overheidsinstanties

In- en uitchecken camping
Inchecken op de camping kan op woensdag tussen 12.00 en 19.00 uur. De organisatie wijst nadrukkelijk, mede namens de gemeente en politie, op het verbod van ‘wildkamperen’ en raadt bezoekers dringend aan pas op woensdagmiddag naar het festivalterrein te komen, niet eerder.

Toegangsbeleid en legitimatie
Jeugd en jongeren onder de 18 jaar mogen alleen met volwassen begeleiding op de camping verblijven. Bij twijfel over de leeftijd zal de organisatie vragen naar legitimatie. Personen welke aantoonbaar onder invloed van alcohol en/of drugs de camping willen betreden kunnen worden geweigerd. Er kan dan geen aanspraak worden gemaakt op enige vergoeding of restitutie.

Faciliteiten
Op onze camping is een speciaal toiletblok voor onze campinggasten. Daarnaast douchefaciliteiten in het clubgebouw van Club Pellikaan op enkele minuten lopen van de camping. Op onze camping en ons festivalterrein is d.m.v. bewegwijzering de route aangegeven.

Eigen eten & drank meenemen en glas
Wij begrijpen dat je zelf voorziet in eigen drankjes en hapjes op de camping. Het is niet toegestaan om grote hoeveelheden drank mee te nemen; maximaal  1 liter alcoholische drank en 1 liter frisdrank per tent per dag. Zelf meegebrachte drank en eten dien je bij je tent te nuttigen (dus niet op het festivalterrein). Hier voorziet onze horeca in deze behoefte. Daarnaast is glaswerk niet toegestaan op zowel camping als festivalterrein. Je mag wel genoeg drinkwater meenemen, er is op de camping geen onbeperkt drinkwater beschikbaar.

Polsbandje en herkenbaarheid
Iedereen die op de camping van het Skandia Zeepkistenrace Festival overnacht ontvangt een polsbandje. Houders van een polsbandje hebben toegang tot zowel de camping als het festivalterrein. Het polsbandje geeft bovendien recht op bepaalde gratis diensten waar anders voor dient te worden betaald zoals toiletten en douches. Daarnaast ontvang je per accommodatie een item welke (in zicht) aan de tent/caravan/camper dient te worden bevestigd.

Caravan, camper
Wil je met een caravan of camper overnachten op de Skandia Zeepkistenrace Festival Camping, dan is stroom een optie die je kunt aanvragen. Je dient bij je boeking ook aan te geven of je tijdens je verblijf met je camper wilt gaan rijden.

Kampeerplaats
Er zijn twee type kampeerplaatsen. Onderscheid wordt gemaakt in grootte en maximaal aantal personen per kampeerplaats. Indien je met meerdere personen of met een grotere tent wilt komen, dan dient een tweede kampeerplaats te worden gehuurd. Jouw plek wordt bekend gemaakt bij het inchecken en is afhankelijk hoeveel dagen je blijft.

Andere voertuigen
Voertuigen anders dan caravan en camper zullen alleen in overleg met de organisatie worden toegelaten op het festivalterrein en camping. Stuur een mail met een duidelijke beschrijving, afmetingen en foto naar ons emailadres vermeld onderaan dit bericht. Je auto dien je buiten het terrein te parkeren.

Stroom
Op de camping zijn op diverse plaatsen stroomaansluitingen aanwezig (op aanvraag, tegen meerprijs). Eigen stroom (aggregaten e.d.) zijn niet toegestaan! Het aansluiten van apparatuur welke veel stroom verbruiken (muziekinstallaties, bouwlampen, kookplaatjes, koffiezetapparaten etc.) is niet toegestaan. Er is voldoende aanbod qua horeca en muziek op het gehele Skandia Zeepkistenrace Festival-terrein aanwezig om in deze behoefte te voorzien. Je dient zelf een verlengsnoer (minimaal 25 meter) mee te nemen voor stroomvoorziening tot aan de paddenstoel. Het is niet toegestaan om stroom door te lussen naar andere kampeerplaatsen.

Houd de camping schoon 
Er worden voldoende voorzieningen getroffen om vuilnis in te deponeren. Vuilnis dien je zelf in te leveren op de daarvoor bestemde inleverpunten.

Open vuur, gasflessen, aggregaten etc.
Op last van de brandweer zijn open vuren en kolenbarbecues absoluut niet toegestaan. Indien je wilt barbecueën met een gasbarbecue of met een kleine gasfles wilt koken, dien je veiligheidsmaatregelen te nemen. Losse aggregaten zijn niet toegestaan.

Avondrust
Zingen en feestvieren mag zolang de buren er geen last van hebben. Na 23.00 uur gaat de avondrust in en moet het stil zijn op de camping en festivalterrein.

Beeldmateriaal 
Een ieder die ons evenement bezoekt stemt toe in het maken van opnames, welke voor promotionele doeleinden kunnen worden gebruikt. Bij calamiteiten kunnen deze opnames als ondersteunend materiaal getoond worden aan overheidsinstanties.

Huisdieren
(Huis)dieren zijn toegestaan op het gehele festivalterrein, dus ook op de camping, mits aangelijnd en mits ze geen overlast veroorzaken voor de overige gasten/bezoekers.

Reclame
Het is niet toegestaan om op het Skandia Zeepkistenrace Festival en op onze camping reclame te maken of merchandise uit te delen voor andere partijen, zonder toestemming van de organisatie. U riskeert dan een boete van € 300,00 euro per overtreding en daarnaast zal het materiaal in beslag worden genomen.

Roken
Roken mag alleen in de open lucht.

Drugs
Op het Skandia Zeepkistenrace Festival zijn het in bezit hebben en/of het gebruik van drugs verboden.

Wangedrag
Bij constatering van diefstal, vandalisme of geweld zijn wij genoodzaakt politie in te schakelen en wordt de toegang tot ons festival ontzegd. Wij houden ons aan de wet en het aanvullende camping- en festivalreglement. Het niet opvolgen van deze regels kan gevolgen hebben voor jou of voor het geen waarmee je het reglement overtreedt. Inbeslagname en/of ontzegging van de toegang tot het festival kan een gevolg zijn zonder enige restitutie. In beslag genomen zaken kunnen na het uitchecken opgehaald worden in het Raadhuis.

Aansprakelijkheid
De organisatie van het Skandia Zeepkistenrace Festival is op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade of letsel aan, vermissing of diefstal van personen en/of eigendommen.