17 & 18 MEI – Nations Cup 2023

Apeldoorn is het decor voor een van de voorronden van CEV Beach Volley Nations Cup 2023 voor vrouwen.

 

 

Dit jaar organiseert Nederland een van de zeven voorronden in het vrouwentoernooi. Die wordt op woensdag 17 en donderdag 18 mei gehouden in het Orderbos in Apeldoorn. De Nations Cup is een Europees landentoernooi in het beachvolleybal voor mannen en vrouwen. Vorig jaar werd de eerste editie gespeeld.

Opzet CEV Beach Volley Nations Cup 2023

De Nations Cup is een Europees Landentoernooi in het beachvolleybal voor mannen en vrouwen. De opzet van de CEV Nations Cup is anders dan reguliere toernooien op de beachvolleybalkalender. De teams spelen niet alleen voor eigen succes, maar ook als landenteam voor een overwinning in een best-of-three. Het toernooi wordt gespeeld volgends de double elimination format, wat betekend dat je in de eerste ronde nog niet bent uitgeschakeld. Bij een 1-1 na twee wedstrijden volgt een golden match, waarbij de landen zelf kunnen kiezen welk team de wedstrijd speelt.

De andere deelnemende landen in Apeldoorn zijn Slovenië, Letland, Cyprus en Noord-Ierland. Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de finaleronde, waarvan datum en plaats op dit moment nog niet bekend zijn. In het vrouwentoernooi doen 31 landen mee, verdeeld over drie poules van vijf en vier poules van vier landen.

Voor meer informatie klik hier

 

 

19 & 20 MEI – Eredivisie Beach

De Eredivisie Beach is de hoogste Nederlandse beachvolleybal competitie voor mannen en vrouwen. De Eredivisie Beach bestaat uit 9 toernooien in centra van steden en op andere beachvolleybalevents verspreid door Nederland. Ook in Apeldoorn!

 

 

In de meest mooie steden verspreid over het hele land, mogen Nederlands beste beachvolleyballers het tegen elkaar opnemen voor de felbegeerde titels. De locaties Apeldoorn, Heerlen, Nijmegen, Venlo, Arnhem, Zaanstad, Almelo, Utrecht en Scheveningen vormen de BetCity Eredivisie Beach 2023.

De Nederlandse top in het beachvolleybal staat al de hele winter te trappelen. Bijna mogen ze naar buiten, want over twee maanden start een nieuw seizoen van de BetCity Eredivisie Beach. Nieuwe teamsamenstellingen afgewisseld met vertrouwde gezichten samen, opkomende spelers en speelsters die zich weer een jaar verder hebben ontwikkeld en good old’s die niet weg te denken zijn uit de Nederlandse top. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor weer een boeiend seizoen. Daarnaast heeft de meest prestigieuze beachvolleybal tour van Nederland een nieuwe naamsponsor aan zich verbonden, namelijk die van BetCity. Samen is een ambitieus plan opgesteld om deze tour nieuw leven in te blazen. Jasper Jacobs, sponsorship manager bij BetCity, laat weten verheugd te zijn met deze samenwerking: ‘Het bieden van high entertaining sportbelevenissen is een belangrijk speerpunt binnen BetCity. De BetCity Eredivisie Beach wordt georganiseerd in de binnensteden van verschillende Nederlandse steden en wij streven er naar om middels sympathieke activaties de events nóg aantrekkelijker te maken voor de bezoekers.’

De beleving van het evenement is voor organisator Sportworx net zo belangrijk voor de toeschouwer als voor de deelnemers. Er zal dit jaar, naast tribunes, wederom gewerkt worden met grote en gezellige terrassen rondom de velden in de binnensteden. Onderstaande acht steden vormen de BetCity Eredivisie Beach 2023.

19 – 20 mei in Apeldoorn

Nieuwe speelstad die zich aandoet op de kalender is Apeldoorn. De stad profileert zich al jaren als dé volleybalstad van Nederland en daar kan een stop van de BetCity Eredivisie Beach niet bij ontbreken. Een meerjarige samenwerking tussen de Gemeente Apeldoorn en organisator Sportworx ligt hier aan ten grondslag. Er zal op drie verschillende velden worden gespeeld, waarbij het hoofdveld wel hele bijzondere locatie aandoet. Namelijk het terrein van het Zeepkistenfestival in Orderbos. Een festival voor jong en oud, oorspronkelijk bedoeld voor kinderen om in zelfgemaakte auto’s van een grote helling af te rijden. De bijvelden liggen bij voetbalvereniging SV Orderbos. Gedurende de week van 16 t/m 18 mei worden alle velden al gebruikt voor een breedtesportweek. Verschillende scholen en verenigingen uit de buurt zullen hierbij worden betrokken.

Voor meer informatie klik hier